23:52 / E mërkure, 13 Qershor 2018

 

Në seancën ndaj të akuzuarve për krim të organizuar për kontrabandimin e shtetasve të Kosovës është veçuar procedura ndaj Florina Ferizit.

Gjykata mori këtë vendim me qëllim që të mos prolongohet procedura, meqenëse e akuzuara Ferizi nuk mund të ishte prezente për shkak të gjendjes së saj shëndetësore.
Gjatë seancës janë dëgjuar disa dëshmitarë, të cilët kryesisht u morën në pyetje për të akuzuarin Sylë Krasniqi.

Dëshmitari Idriz Binaku tha se djali i tij është i martuar me motrën e të akuzuarit Sylë Krasniqi.

I pyetur nga prokurori special, Faik Halili, se a ka biseduar me të akuzuarin Hoxha për të shkuar jashtë vendit, i njëjti tha se vetëm ka kërkuar nga Syla të dijë procedurën se si duhet shkuar deri në Angli.

Ndonëse dëshmitari tha se nuk i kujtohet deklarata e dhënë më parë, prokurori Halili e ballafaqoi me një përgjigje të tij.

“Po më kujtohet se kur përmendet Xhavitin aty bëhet fjalë për Xhavit Krasniqin, vëllain e Sylës, ai punon në Angli e unë e kam lutur Xhavitin që të ma sigurojë një vizë. Është e vërtetë që Sylës ia kam dërguar 1.500 euro, ashtu siç i kam kërkuar, mirëpo, meqenëse Syla e ka nxjerrë vetëm një dokument dhe tjerat nuk ka mujtë, ai m’i ka kthyer nëse nuk gaboj vetëm 800 euro”, ishte citati i lexuar nga ana e prokurorit nga deklarata e dhënë më parë nga dëshmitari.

Mirëpo, dëshmitari tha se një përgjigje e tillë nuk i kujtohet.

Pas tij, në sallë të Gjykatës u dëgjua dëshmitari Shahid Rafshi. Ai tha se nga i akuzuari Sylë Krasniqi njëherë ka kërkuar që t’ ia bëjë një tabelë të veturës.

“Në atë kohe më ka hupë tabela në pjesën e pasme. Kam kontaktuar Sylën në numër të telefonit dhe të njëjtit i kam thënë me m’i përshkru vetëm ata numra. Nuk kam pasë regjistrim atëherë dhe kam qenë me qira, një djalë të smutë prej epilepsisë. Nga Syla kam kërkuar me ma bo përshkrimin e numrave të tabelës sikurse e para”, u përgjigj dëshmitari.

“2-3 ditë kam pritë për tabelë. Kam paguar 15 euro për atë shërbim, s’e kam paguar sepse i ka ngatërruar shkronjat në tabelë”, vazhdoi dëshmitari.

I pyetur se a është në dijeni se rregullimi i tabelës në atë mënyrë nuk është i ligjshëm, dëshmitari u përgjigj me “jo”.

Ndërkaq, dëshmitari Avdi Dakaj, në fillim të dëshmisë deklaroi se nuk qëndron pranë deklaratës së dhënë më parë.

I pyetur nga prokurori se a njihet me të akuzuarin Sylë Krasniqi, i njëjti tha se e njeh vetëm si figurë.

Por, prokurori e ballafaqoi me deklaratën e tij përmes së cilës dëshmitari Dakaj kishte deklaruar se më herët ka punuar te babai dhe vëllezërit e Sylës.

Ndërkaq, sa i përket të akuzuarit Asllan Kuqi, dëshmitari tha se Kuqi ia ka mirëmbajtur reklamat e biznesit të tij.

Në fund, dëshmitari deklaroi se ai ka qenë në Gjermani “në të zezën”.

 

Gjatë seancës janë dëgjuar disa dëshmitarë, të cilët kryesisht u morën në pyetje për të akuzuarin Sylë Krasniqi.

Dëshmitari Idriz Binaku tha se djali i tij është i martuar me motrën e të akuzuarit Sylë Krasniqi.

I pyetur nga prokurori special, Faik Halili, se a ka biseduar me të akuzuarin Hoxha për të shkuar jashtë vendit, i njëjti tha se vetëm ka kërkuar nga Syla të dijë procedurën se si duhet shkuar deri në Angli.

Ndonëse dëshmitari tha se nuk i kujtohet deklarata e dhënë më parë, prokurori Halili e ballafaqoi me një përgjigje të tij.

“Po më kujtohet se kur përmendet Xhavitin aty bëhet fjalë për Xhavit Krasniqin, vëllain e Sylës, ai punon në Angli e unë e kam lutur Xhavitin që të ma sigurojë një vizë. Është e vërtetë që Sylës ia kam dërguar 1.500 euro, ashtu siç i kam kërkuar, mirëpo, meqenëse Syla e ka nxjerrë vetëm një dokument dhe tjerat nuk ka mujtë, ai m’i ka kthyer nëse nuk gaboj vetëm 800 euro”, ishte citati i lexuar nga ana e prokurorit nga deklarata e dhënë më parë nga dëshmitari.

Mirëpo, dëshmitari tha se një përgjigje e tillë nuk i kujtohet.

Pas tij, në sallë të Gjykatës u dëgjua dëshmitari Shahid Rafshi. Ai tha se nga i akuzuari Sylë Krasniqi njëherë ka kërkuar që t’ ia bëjë një tabelë të veturës.

“Në atë kohe më ka hupë tabela në pjesën e pasme. Kam kontaktuar Sylën në numër të telefonit dhe të njëjtit i kam thënë me m’i përshkru vetëm ata numra. Nuk kam pasë regjistrim atëherë dhe kam qenë me qira, një djalë të smutë prej epilepsisë. Nga Syla kam kërkuar me ma bo përshkrimin e numrave të tabelës sikurse e para”, u përgjigj dëshmitari.

“2-3 ditë kam pritë për tabelë. Kam paguar 15 euro për atë shërbim, s’e kam paguar sepse i ka ngatërruar shkronjat në tabelë”, vazhdoi dëshmitari.

I pyetur se a është në dijeni se rregullimi i tabelës në atë mënyrë nuk është i ligjshëm, dëshmitari u përgjigj me “jo”.

Ndërkaq, dëshmitari Avdi Dakaj, në fillim të dëshmisë deklaroi se nuk qëndron pranë deklaratës së dhënë më parë.

I pyetur nga prokurori se a njihet me të akuzuarin Sylë Krasniqi, i njëjti tha se e njeh vetëm si figurë.

Por, prokurori e ballafaqoi me deklaratën e tij përmes së cilës dëshmitari Dakaj kishte deklaruar se më herët ka punuar te babai dhe vëllezërit e Sylës.

Ndërkaq, sa i përket të akuzuarit Asllan Kuqi, dëshmitari tha se Kuqi ia ka mirëmbajtur reklamat e biznesit të tij.

Në fund, dëshmitari deklaroi se ai ka qenë në Gjermani “në të zezën”.

Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2019 - Gazeta Infopress

Të fundit
Foto Lajm

Materialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren për qëllime komerciale, pa miratimin e grupit medial. Çdo kopjim dhe publikim i paautorizuar paraqet shkelje të të drejtave të autorit dhe të pronës intelektuale dhe si i tillë sanksionohet me dispozitat ligjore në fuqi.

E-Mail: [email protected], Tel: +386 49 102 742, +377 44 587 400